Perinteinen CV vai visuaalinen CV?Siinäpä vasta pulma. Moni opettelee jo koulussa tekemään perinteisen CV:n johon näpyteltiin oma osaaminen eikä juuri muuta. Ei ole kuin muutama vuosi aikaa kun vielä käytiin kiivasta keskustelua, että tuleeko CV:hen tai työhakemukseen liittää kuva.

Nythän kuvan lisääminen on jo normaalia ja jopa suotavaa. Nykyään käydään kiivasta keskustelua pitääkö CV:n olla perinteinen vai visuaalinen. Joten tästä intoutuneena kyselin LinkedIn:ssä verkostoltani millainen CV heillä on. Tulos oli juuri sellainen, kuin osasin odottaa eli oli joko tai.

Omasta mielestä ja jopa hr-alan ammattilaisena oma mielipiteeni on, että tee molemmat! Jokaisella olisi hyvä olla perinteinen CV ja visuaalinen CV tallessa. On yrityksiä missä haetaan persoonaa ja näin ollen on hyvä tuoda visuaalisessa CV:ssä esille oma persoona kun taas toinen yritys voi olla hyvinkin konservatiivinen ja heillä visuaalinen CV voi olla shokki. Joten kannatan, että molemmat olisi hyvä olla kunnossa ja ajan tasalla.

Työnhakijan olisi hyvä aina katsastaa yrityksen nettisivut ja some ja katsoa millaisen mielikuvan saa yrityksestä. Iskeekö heille visuaalinen, rohkea ja pirteä CV vai olisiko heille parempi laittaa neutraali ja perinteinen CV.

Voidaan myös ajatella karkeasti, että luovemmat työpaikat toivovat hakijoiltaan visuaalisia CV:tä kun taas kuntasektorilla ollaan varmasti totuttu perinteisiin CV:iin.

Onhan lukijoilla omat mielipiteet onko visuaalinen vai perinteinen CV omaan silmään miellyttävämpi. Itse pidän visuaalisista CV:stä mutta en yhtäkään perinteistä CV:tä ole hylännyt rekrytointiprosessissa. Uskon, että oli lukijan mieltymys mikä tahansa, niin työnhakijan vahvuudet ja osaaminen ratkaisee kuka jatkoon rekrytointiprosessissa pääsee.

Rohkeasti tekemään sinun näköistä visuaalista CV:tä, muista pitää maltti silti tekemisessä!


Minttu Porri

yrittäjä

Go On Pori & Turku